Locatie Oosterweg

Aan de locatie Oosterweg kunnen leerlingen met een vmbo-advies terecht voor een complete vmbo-opleiding. Indien nodig krijgen leerlingen hierbij leerwegondersteuning (lwoo). De leerlingen krijgen de mogelijkheid een opleiding in de theoretische (vmbo-t), (vmbo-k) kaderberoepsgerichte of basisberoepsgerichte leerweg (vmbo-b) te volgen. In de bovenbouw van de beroepsgerichte leerwegen kiezen de leerlingen uit de volgende sectoren:

  • Zorg & Welzijn
  • Dienstverlening & Producten 

Vernieuwing van het vmbo
Op het Maaswaal College zijn we van start gegaan met de vernieuwde praktijk-programma's in het vmbo. 

Samen maken we school
Samen met de locatie Veenseweg streeft het Maaswaal College ernaar aan zo veel mogelijk Wijchense leerlingen onderwijs te bieden, passend bij hun opleidingsniveau. Naast samenwerking tussen de locaties werkt de school vanuit het motto ‘Samen maken we school’ samen met leerlingen, ouders, bedrijven en de gemeente Wijchen om goed onderwijs te bieden. Om het onderwijs verder te verbeteren, maken alle leerlingen in de eerste twee leerjaren sinds schooljaar 2015-2016 gebruik van hun eigen laptop.

De locatie is klein van opzet, doordat leerlingen zoveel mogelijk onderwijs krijgen aangeboden in één van de vijf domeinen van de locatie. In deze domeinen is een klein, vast docententeam verantwoordelijk voor het onderwijs. Daarnaast zijn de domeinen voorzien van leerpleinen en praktische werkplekken.

UNESCO-school
Naast de reguliere lessen vinden we het belangrijk dat leerlingen zich breed ontwikkelen. Daartoe halen we de wereld de school in door in verschillende activiteiten de UNESCO-thema’s tot uiting te brengen. Ook bieden we alle leerlingen een breed scala van ontspannende en interessante activiteiten aan door middel van ons Maaswaal Plus-programma en een cultureel aanbod.

Op de locatie Oosterweg is het leren in de praktijk een belangrijk onderdeel van het lesaanbod van de leerlingen, dit gebeurt op school binnen de praktijklessen, maar ook tijdens buitenschools leren.

 

oktober / week 42

Er zijn geen items voor deze week.
  meer >>

 Inloggen


Portaal:
Loginnaam:
Wachtwoord:
 
X