Locatie Veenseweg

Goed voorbereid gaan studeren

Leerlingen met een havo- of vwo-advies kunnen een opleiding op de locatie Veenseweg volgen. Deze locatie biedt onderwijs aan havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen. De locatie is aangesloten bij de WON Akademie, waardoor wij vwo-leerlingen al vanaf de brugklas kennis laten maken met het verkrijgen van wetenschappelijke kennis en vaardigheden. Samen met de locatie Oosterweg streeft het Maaswaal College ernaar aan zo veel mogelijk Wijchense leerlingen onderwijs te bieden, passend bij hun opleidingsniveau. Naast samenwerking tussen de locaties werkt de school vanuit het motto 'Samen maken we school' samen met leerlingen, ouders, bedrijven en de gemeente Wijchen om goed onderwijs te bieden. Om het onderwijs verder te verbeteren, maken alle leerlingen in de eerste twee leerjaren met ingang van het schooljaar 2015-2016 gebruik van hun eigen laptop.

P-tijd
Op de locatie Veenseweg volgen leerlingen lessen van 60 minuten. Daarnaast staat er wekelijks P-tijd (Project- en Profieltijd) op het rooster, waarbij vakken en diverse vaardigheden in samenhang worden aangeboden.

UNESCO-school
Naast de reguliere lessen vinden we het belangrijk dat leerlingen zich breed ontwikkelen. Daartoe halen we de wereld de school in door in verschillende activiteiten de UNESCO-thema's tot uiting te brengen. Ook krijgen alle leerlingen de mogelijkheid zich breder te ontwikkelen door deel te nemen aan activiteiten uit het Maaswaal Plus-programma en de buitenlandse reizen in de bovenbouw. Havo-leerlingen volgen in hun derde leerjaar een maatschappelijke stage, om te leren zich belangeloos in te zetten voor anderen. Voor alle leerjaren is er bovendien een programma op het gebied van culturele vorming.

 

 

 

oktober / week 42

Er zijn geen items voor deze week.
  meer >>

 Inloggen


Portaal:
Loginnaam:
Wachtwoord:
 
X