Didactiek en ICT

Op het Maaswaal College zetten we ICT in als hulpmiddel om het onderwijs verder te verbeteren. Alle leerlingen maken daarom gebruik van een eigen laptop. Door in de les te werken met een laptop, kunnen docenten verschillende werkvormen aanbieden. Ook kunnen we zo meer maatwerk bieden: extra uitdaging of ondersteuning, afhankelijk van jouw behoefte. Bovendien ontwikkel je verschillende 21ste eeuwse vaardigheden door het gebruik van de laptop. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken, ICT-vaardigheden, creativiteit, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden.

Aanschaf van de laptop

De aanschaf van een laptop willen wij graag zo laagdrempelig mogelijk houden voor ouders. Daarom hebben we een overeenkomst gesloten met een leverancier die tegen een marktconforme prijs een laptop met touchscreen voorzien van Windows 10 aanbiedt. Er zijn verschillende huur- en koopmogelijkheden, waarbij een bijdrage van de school voor de verzekering, garantie en service is opgenomen.

Kosten

De kosten voor het kopen of huren van een laptop kunnen per schooljaar verschillen. Kijk voor de meest recente kosten bij de 'Veelgestelde vragen' onderaan deze pagina. Wij vinden het de verantwoordelijkheid van de school om ervoor te zorgen dat iedere leerling onderwijs kan volgen op het Maaswaal College. Naast financiële hulp door de gemeente Wijchen is er daarom ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een leenapparaat. 

Inrichting van de laptop en technische ondersteuning

Als je de laptop via school aanschaft, kom je in de eerste week van het nieuwe schooljaar met een volledig geïnstalleerde en werkende laptop thuis. De laptop is gekoppeld aan de WiFi op school en de educatieve software is geactiveerd.  Heb je als leerling een (technische) vraag over de laptop? Of heb je schade aan je laptop? Dan kun je terecht bij onze servicedesk op beide locaties. Onze servicedesk is via de receptie dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 16.00 uur.

Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op veelgestelde vragen over onder andere eigen laptops, de bestelling en eventuele extra kosten.