Facebook Instagram YouTube
Login

Veelgestelde vragen
 

Misschien heb je vragen over het gebruik van een laptop op school, over hoe wij ondersteuning bieden aan jou of over de voorzieningen op school zoals de kantine. Hier lees je er meer over.

ICT/ laptops op school
Het Maaswaal College zet ICT in als hulpmiddel om het onderwijs verder te verbeteren. Alle leerlingen maken daarom gebruik van een eigen laptop. Door in de les te werken met een laptop, kunnen docenten verschillende werkvormen aanbieden. Ook kunnen we zo meer maatwerk bieden: extra uitdaging of ondersteuning, afhankelijk van jouw behoefte. Bovendien ontwikkel je verschillende 21ste eeuwse vaardigheden door het gebruik van de laptop. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken, ICT-vaardigheden, creativiteit, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden.

Aanschaf van de laptop
De aanschaf van een laptop willen wij graag zo laagdrempelig mogelijk houden voor ouders/verzorgers. Daarom hebben we een overeenkomst gesloten met een leverancier die tegen een marktconforme prijs een laptop met touchscreen voorzien van Windows 10 aanbiedt. Er zijn verschillende huur- en koopmogelijkheden, waarbij een bijdrage van de school voor de verzekering, garantie en service is opgenomen.

Inrichting van de laptop en technische ondersteuning
Als je de laptop via school aanschaft, kom je in de eerste week van het nieuwe schooljaar met een volledig geïnstalleerde en werkende laptop thuis. De laptop is gekoppeld aan de WiFi op school en de educatieve software is geactiveerd.  

Veelgestelde vragen ICT/laptop
Hier vind je het antwoord op veelgestelde vragen over onder andere eigen laptops, de bestelling en eventuele extra kosten.

Gezonde kantine
Beide locaties hebben een gezonde kantine. Dat betekent dat zij ook gezonde keuzes aanbieden, die ook nog eens heel erg lekker zijn! Onze kantine voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum. Ieder jaar brengen wij het aanbod en de uitstraling van de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomsten aan de directie. We zetten ons in voor een gezond aanbod in onze schoolkantine. Het aanbod in onze kantine bestaat voor minimaal 80% uit een gezonde keuze. Er wordt groente en fruit aangeboden en water drinken wordt gestimuleerd.

Ondersteuning en begeleiding
Het Maaswaal College wil een veilige en behulpzame school zijn voor alle leerlingen en medewerkers. Naast de reguliere begeleiding door docenten en mentoren is er voor leerlingen aanvullende begeleiding beschikbaar als dat nodig is. Hiervoor hebben wij verschillende mensen in dienst: een ondersteuningscoördinator, een orthopedagoog, gespecialiseerde docenten voor onder andere faalangstreductie en sociale vaardigheidstraining en een decaan. Wanneer het nodig is, schakelen zij ook ondersteuning van buitenaf in. Denk aan Lyceo en Toptutors voor huiswerkbegeleiding en bijles.

Intensieve studiebegeleiding van Lyceo
Studiebegeleiding van Lyceo ondersteunt je door middel van persoonlijke begeleiding met het verbeteren van jouw studievaardigheden! Lyceo biedt één-op-één bijles aan op jouw school voor het vak waar jij net iets meer moeite mee hebt!
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles: 
E-mail:  Kim de Bruin 06-8370597

Op Lyceo.nl vind je uiteraard ook meer informatie over de diensten van Lyceo.

Bijles van TopTutors
TopTutors biedt betaalbare, vakinhoudelijke bijlessen aan. Deze individuele bijlessen kunnen plaatsvinden op school, bij de leerling thuis of online. De lessen worden veelal gegeven door oud-leerlingen van het Maaswaal College. Meer informatie nodig? Stuur dan een e-mail naar Managing Tutor Jay Toonen of kijk op www.toptutors.nl/maaswaal-college/.

Studiebegeleiding vmbo basis-kader-mavo
Heb jij een ondersteunings- of begeleidingsvraag? Dan kom je in een kleinere ondersteuningsklas. Meer informatie over de leerlingbegeleiding vind je in onze schoolgids