Facebook Instagram YouTube
Login

Onze opleidingen

Het Maaswaal College is een 'brede school'. Dat wil zeggen dat wij, verdeeld over twee locaties, opleidingen aanbieden van vmbo basis tot en met gymnasium. Graag leggen we hier kort uit welke opleidingen dit zijn. Al onze brugklassen, inclusief 3NeXT, werken met de Maaswaal Planagenda, die je helpt plannen, organiseren en leren.

Op onze vmbo basis-kader-mavo locatie aan de Oosterweg geven we les op alle niveaus van het vmbo. We kiezen voor een tweejarige brugperiode. Zo heb je twee jaar de tijd om, samen met ons, naar het niveau toe te werken dat bij je past! Op de Oosterweg hebben we vier verschillende brugklassen (ook in het tweede jaar van de onderbouw), namelijk:

vmbo-b en vmbo-kb
In de kb-brugklas toetsen we op twee niveaus. Zo bepalen we op welk niveau je jouw opleiding in het tweede leerjaar kunt vervolgen. In het derde jaar kies je een profiel (Diensten & Producten of Zorg & Welzijn) en stroom je uit met een vmbo basis- of kaderdiploma. Je vervolgt je schoolcarriere door te stapelen naar mavo of rechtstreeks naar een MBO-beroepsopleiding.

mavo-kader
Ook in de mk-brugklas beoordelen we je op twee niveaus. Op die manier kunnen we jouw sterke kanten in kaart brengen en zit je na de brugklas op het niveau dat bij jou past. Ook hier kun je kiezen om door te gaan naar een hoger niveau (van kader naar mavo of van mavo naar havo) of voor een beroepsopleiding op MBO-niveau.

mavo-plus
In de mavo-brugklas krijg je les op mavoniveau, met verrijkingsstof op havoniveau. Ongeveer 10% van onze mavoleerlingen krijgt de kans om door te stromen naar het tweede leerjaar van de havo. Al onze mavoleerlingen volgen het Plusprogramma, waarbij zij een extra theorie- of praktijkvak krijgen. Dit maakt de doorstroom naar het mbo of de havo makkelijker.


Op onze havo-atheneum-gymnasium locatie aan de Veenseweg volg je ook een tweejarige brugklasperiode en onze opleiding Maaswaal NeXT: mavo-havo. Zo heb je twee jaar de tijd om, samen met ons, naar het niveau toe te werken dat bij je past!  Op deze locatie hebben we de volgende brugklassen (ook in het tweede jaar van de onderbouw), namelijk:

Maaswaal NeXT (mavo/havo)
In de tweejarige hm-brugklas krijg je les op twee niveaus. We werken met jou aan je zelfvertrouwen, zelfstandigheid, aanpak en inzet, zodat de kans op uitstromen op havoniveau zo groot mogelijk is. Past mavo beter bij jou? Dan stroom je uit op mavoniveau op onze andere locatie. Maaswaal NeXT heeft docenten van beide locaties en je krijgt ook les op beide locaties. Juliëtte en Lina zitten nu beiden in 4 havo, maar zaten in de eerste Maaswaal NeXT-klas. Lezen over hun route op het MWC?

Juliëtte en Lina vertellen

havo/vwo
Een tweejarige brugklas met uitstroom vanaf de derde naar havo of vwo. We bepalen in overleg op welk niveau je jouw opleiding vanaf het derde leerjaar kunt vervolgen. Beide opleidingen hebben HBO als vervolgopleiding, met een vwo diploma kun je ook naar de universiteit.

gymnasium
Leerlingen in onze havo/vwo-klassen maken in het eerste jaar al kennis met het gymnasium door de vakken Klassieke Talen en Cultuur. Je leert doorzetten, precies werken, beter logisch denken, andere werelden kennen en goed naar een bron kijken. Je kiest in je tweede jaar atheneum of je de gymnasiumopleiding vervolgt. HBO of de universiteit zijn dan je uitstroommogelijkheden.

Weten welke profielkeuzes er zijn? Klik hier